"Doğal Hayatta Doğal Afetlere Hazırlanıyorum"

Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu’nun başlattığı arama kurtarma, ilkyardım ve itfaiye eğitimlerinin de yer aldığı “Doğal Hayatta Doğal Afetlere Hazırlanıyorum” projesi kapsamındaki ilk eğitim programı olan itfaiye eğitimlerine başlandı.

Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 15:39:00
Editör - ÇAĞLA YILMAZ
Okuma Süresi: 42 sn.
Google News

DMHA (DÜZCE) - Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde ilk olarak 20 kişilik Düzce Üniversitesi öğrencilerine, yanma ve yangına müdahale eğitimleri verildi. Teorik olarak eğitimi tamamlayan öğrenciler, daha sonra yangın söndürme tatbikatı yaptı. İtfaiye tulumlarını giyen öğrenciler, senaryo gereği patlama riski olan bir yapıyı söndürme çalışması gerçekleştirdi. 8 saat boyunca eğitim alan Düzce Üniversitesi öğrencileri, Düzce Belediyesi tarafından gönüllü itfaiyeci armalarını alarak günü tamamladı. Proje çerçevesinde 200’e yakın öğrenci, İtfaiye, AFAD, UMKE gibi kurumlarla arama, kurtarma, ilkyardım ve doğal hayatta doğal afetlere hazırlık tatbikatlarını gerçekleştirecek.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.