Baskı Halleri Sergisi Açıldı

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin eserlerinden oluşan "Baskı Halleri" Sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 16:16:00
Editör - ÇAĞLA YILMAZ
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

DMHA (DÜZCE) - Sergi hakkında bilgiler paylaşan Düzce Üniversitesi Resim Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Günay, Baskı Halleri Sergisi’nin teknik olarak yüksek baskı uygulamalarından biri olan linol baskı üzerine gerçekleştirildiğini ifade etti. Belirlenen içerik dahilinde oyulan linol kalıplarının üzerine matbaa mürekkebi sürüldüğünü ve kalıbın ham bez üzerine yerleştirilerek; baskı presinden geçirildiğini belirten Doç. Dr. Burcu Günay, boya uygulanan alanların, bez üzerinde ortaya çıktığını  sözlerine ekledi. Ham bez üzerine linol baskı tekniği kullanılarak oluşturulan bu serginin, tek kavrama odaklanmak yerine, her bir sanatçının kendi sanat pratiğini baskı dili ile aktardığı üretim süreçlerinin yansımaları olduğunu dile getiren Doç. Dr. Burcu Günay, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti. Oldukça beğeniyle takip edilen Baskı Halleri Sergisi, 8 Mart 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet