İşci’de İşveren’de rahat bir nefes alacak

Teşvik Akademi Bilişim ve danışmanlık A.Şbünyesinde bulunan isebasla.com firmasının yönetim kurulu başkanı Ahmet Kuşcu cemiyeti ziyaret etti.

Yayın: 13 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.03.2023 12:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Düzce Gazeteciler Cemiyetine ziyaretler sürüyor.Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı Türkiye İş Kurumu tarafından Türkiye’nin en kapsamlı danışmanlık bürosu Teşvik Akademi Bilişim ve danışmanlık A.Ş bünyesinde hizmet veren isebasla.com yönetim kurulu başkanı Ahmet Kuşcu cemiyeti ziyaret etti. Ziyarette yöneticisi olduğu firmanın faaliyetlerinden söz eden Kuşcu “Yeni mezun gençlerin, işten ayrılan kişilerin, deprem sonucu işsiz kalan vatandaşların, eyt sonrası emeklilik nedenleri ile iş değişikliği ihtiyacı hasıl olmuş olanlar gibi tüm kesime cevap vermek üzere kurulan bakanlık yetkili kuruluşumuz www.isebasla.com Teşvik Akademi Bilişim Danışmanlık A.Ş markası olarak hizmete başladı’ ifadelerini kullandı.

Şirketin çalışma alanından da bahseden Kuşcu “Online hizmette verebilen bu platforma internet üzerinden iş arayan herkesin rahatlık ile başvurabileceği iletişim bilgisi vermesi yeterli olacakken kendisini ön plana çıkaracak tüm özgeçmişini kolaylıkla girebileceği alanlarda mevcut olacaktır. Aynı zamanda işverenlerinde hızlıca erişebileceği ihtiyacı doğrultusunda kalifiyeli personel talep edebileceği efektif bir platform oluşturduk. Bu süreçte talepleri alan iş ve meslek danışmanı ekibimiz taraflara bilgilendirme yaparak daima çözüm odaklı çalışıyor olacaktır.” Dedi. 
“Yapılan istişarelerde istihdam açığı, iş ve işçi bulamama sorunlarından yola çıkarak, www.isebasla.com a start verme kararı aldık” diyen Kuşcu Düzce’de iş arayan veya işci arayan herkesin  www.isebasla.com adresinden iletişime geçebileceğini dile getirdi.
İŞVERENE YENİ TEŞVİK 
5 Ocak 2022 tarihinde resmî gazetede yayımlanan devlet desteği ile ülkenin sıkışan ekonomisi ve aşırı artan maliyetleri ile eğitilmiş insan gücü sayısını artırmak üzere yeni bir teşvik mekanizması devreye sokuldu. 

Bu kapsamda, 33 alan ve 183 meslek grubunda İşetmelere 27 hafta boyunca her ay personel başına asgari ücretin yarısı kadar 4 bin 253 lira destek veriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.