KAYNAKLARIMIZI KENTSEL DÖNÜŞÜME HARCAYALIM

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, “2022 tarihli Düzce depremi etki analizi raporu bize göstermiştir ki şehrimiz uzmanlarca beklenen depreme karşı gerek alt yapı gerek idari gerekse de organizasyonel olarak ciddi eksiklere sahiptir” dedi.

Yayın: 15 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.02.2023 13:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Depremlere ve doğal afetlere hazır olmanın her şeyden daha önemli olduğunu belirten Er “ 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili de içine alan büyük afetin yaraları devlet millet işbirliği ile sarılmakta, depremin yarattığı büyük acı bir nebzede olsa dindirilmeye çalışılmaktadır. Bu yaşanan son deprem bize bir kez daha göstermiştir ki her ne kadar depremler özünde birer doğal afet ise de asıl mühim olan husus deprem öncesi alınacak önlemler ve deprem sırası ve sonrasında doğru organize olabilmek ve liyakat sahibi idarecilerle depreme olabildiğince hazır olabilmektir” dedi. 
Düzce’nin de deprem kuşağında yer aldığını belirten Er, “Bildiğimiz üzere yaşadığımız şehir olan Düzce de deprem kuşağında yer almakta. Kasım ayında yaşanan son depreminde işaret ettiği üzere adeta afet ile iç içe bir şehir hüviyeti taşımaktadır. İçişleri bakanlığınca hazırlanan Aralık 2022 tarihli Düzce depremi etki analizi raporu bize göstermiştir ki şehrimiz uzmanlarca beklenen depreme karşı gerek alt yapı gerek idari gerekse de organizasyonel olarak ciddi eksiklere sahiptir. Ciddi adımlar atmak elzemdir” dedi.
Şehre görsellik katan projeler yerine kaynakları kentsel dönüşüme harcamak gerektiğini belirten Er, “İnsan hayatı her şeyin üstündedir. Bu gerçekten hareketle her an yeni bir deprem yaşayabileceğimiz bilinciyle şehrimizi idare eden seçilmiş ve atanmış yöneticilerimizi şehre görselliğin dışında ne tip bir katma değer yaratacağı şüpheli olan ve finansal geri dönüş süreleri de tam olarak bilinmeyen estetik ağırlıklı projelere harcanacak kaynakları depreme hazırlık olarak adlandırabileceğimiz kentsel dönüşüm , barınma alanları ve afet koordinasyonu yapısal adımları için harcanmasıdır. Kaynaklarımızı gelin insan hayati için Düzce’nin depreme daha hazır olması için harcayalım. Yarın çok geç olabilir çünkü resmi raporlarda da belirtildiği üzere şehrimiz olası bir büyük depreme tam manası ile hazır değil’ dedi.
Yetişmiş insan gücünün önemine değinen Er,  “Son Kahramanmaraş depremi bize göstermiştir ki tedbirsizliğin , alt yapı eksikliğinin ve organizasyonel kabiliyete sahip yetişmiş insan gücü zafiyetinin telafisi yoktur. Düzce’de de bu gerçekler çerçevesinde adımlar atılmalı, kaynaklar olası depremlere hazırlık için harcanmalıdır. Şehirlerin yatırım manasında öncelikleri olmalıdır ki Düzce açısından öncelik depreme hazır olabilmektir. Kaynaklar bu yönde bilimsel bir çerçevede hazırlanmalı, uzmanlarla birlikle hareket edilmelidir. Aksi halde insanlarımız kaderleriyle baş başa kalacaktır ki Düzce insanı bundan çok daha iyisini hak etmektedir. 
Bu çerçevede atanmış ve seçilmiş tüm Düzce idarecilerinin ivedilikle doğru ve kararlı adımlar atmaya çağırıyoruz. ‘ dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.