Siyah pirinçle yapılan aşure ikram edildi

Çilimli Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen aşure hayrına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Aşure ilçede yetiştirilen siyah pirinç ile yapıldı.

Yayın: 08 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 08.08.2023 17:20:00
Editör - SILA ÇALIŞ
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Muharrem ayı dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de aşure kazanları kaynamaya devam ediyor. Bu çerçevede Çilimli Belediyesi tarafından Pazar yerinde aşure hayrı gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği hayırda, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz’da katılarak vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure almak isteyen vatandaşlar zaman zaman uzun kuyruklar oluştururken yapılan aşureyi ilçede üretimi yapılan siyah pirinç ile yapıldı. Aşure kısa sürede tükendi.
Başkan Muhsin Yavuz “Paylaşma ve dayanışmamızın en güzel simgesi Aşure Günü münasebetiyle ilçemizde üretilen siyah pirinç ile yapılan aşureyi vatandaşlarımıza ikram ettik. Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin, Muharrem ayının feyzini ve Aşure bereketini hanelerimizden eksik etmesin” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.