Düzce Üniversitesi Konferansa Ev Sahipliği Yaptı

Düzce Üniversitesi İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Uluslararası İş Birlikleri Kongresi'ne (CLICS) ev sahipliği yaptı

Eğitim Yayın: 22 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2024 17:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

DMHA (DÜZCE) - Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in himayelerinde, Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Gedikli’nin koordinatörlüğünde, Düzce Belediyesi, AFAD, Yunus Emre Enstitüsü, Wakayama University (Japonya), Comsats University (Pakistan), Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (Azerbaycan), Bangsamoro Türkiye Eğitim Akademisi (Filipinler), Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi paydaşlığında düzenlenen CLICS Kongresi, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda fiziksel sunumlar ve online oturumlar yanında, YouTube’da çift kanaldan canlı yayın eşliğinde başladı. İki gün süresince hem yüz yüze hem çevrim içi olarak düzenlenecek “Afetler: Sorunlar ve Çözümler” temalı İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Uluslararası İş Birliği Konferansı’nın (CLICS) açılış programı Cumhuriyet Konferans Salonu’nda yapıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CLICS Düzenleme Kurulu Başkanı ve Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Gedikli, 6 Şubat depreminden sonra deprem yönetimi konusunda ilk bilimsel etkinlik olan Deprem Yönetimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın Düzce Üniversitesi tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerken, CLICS kongresiyle daha kapsamlı ve uluslararası boyutlu bu programı düzenlediklerini ifade etti.Programa çevrim içi bağlanan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, konferansın, son derece kritik ve hayati konuları ele almak için bir fırsat sunduğunu belirterek, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularının, sadece bugünümüzü değil, gelecek nesilleri de derinden etkileyen meseleler olduğunu ifade etti. Her alanda olduğu gibi bu konularda da öncü bir yaklaşım benimseyen Düzce Üniversitesi’nin, teknoloji ve inovasyonun gücünü kullanarak çözümler üretmeyi ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi amaçladığını söyleyen Rektör Sözbir, programda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet