ÖĞRENCİLERLE 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ KUTLANDI

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün 16 Ekim 1945 yılında İtalya'nın başkenti Roma'da kurulması nedeni ile; 1979 yılından itibaren BM üyesi güncel 193 ülkede 16 Ekim tarihi “Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadır.

Yayın: 17 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 17.10.2023 10:28:00
Editör - DÜZCE MEDYA GRUP
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu kapsamda Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Düzce Merkez Namık Kemal İlkokulunda 4'üncü sınıfa giden yaklaşık 360 öğrencinin katılımıyla 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Düzce Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Okul Müdürü İbrahim Göl, okul öğretmenleri, Gıda Mühendisleri ve sevgili öğrenciler katıldı.

Ekinlikte Düzce Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu gıdanın korunması ve israfından kaçınılması gerektiğini, suyun yaşam için ne kadar önemli olduğunu belirterek Gıda ve Su israfı konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Esra Uzun “Dünyada 150'den fazla ülkede etkinliklerle kutlanan Dünya Gıda Gününü, Türkiye Yüzyılında Cumhuriyetin Çocukları, Türkiye'nin yarınları olan siz sevgili öğrenciler ile kutlamaktan onur duyuyorum. Her yıl açlık, açlıkla mücadele, yetersiz beslenme, kaynakların paylaşımının gündeme geldiği bugün de Gıdamızı koruyarak suya, toprağa, doğaya yani geleceğimize sahip çıkacağımızı" hatırlatmak istiyorum. Gıda kayıp ve israfını önlemek için ise ilk olarak “gıda okuryazarlığı"nı artırmamız gerekiyor. Bu alışkanlığı siz sevgili öğrencilerimiz ile çocuk yaşta kazanabilirsek bizler bunu gelecek nesillere aktarmış oluruz" dedi.

İl Müdürü Uzun konuşmasının devamında yaşamın ve gıdanın temeli olan suya dikkat çekti. "Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma" hedefi ile somut etkileri görme zamanı diyerek Su rezervlerini korumak istiyorsak işe tarımdan ve bir bütün olarak gıda sisteminden başlamak gerektiğini, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda “Suda Sıfır Kayıp" teması ile Su Verimliliği Seferberlik hareketinin başlatıldığını belirtti.

Dünya Gıda Günü'nün temel amacı açlık ve yoksullukla mücadele etmek, herkesin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşarak yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak için kamuoyunun ve yetkililerin dikkatlerini çekmektir.

Gıda Günü'nün bu yılki konusu “Su Hayattır, Su Gıda Demektir-Kimseyi Geride Bırakma" olarak belirlenmiştir. Bunun üzerine Ülkemizde “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği ve İyi Yönetimle Suda Sıfır Kayıp" konularına yoğunlaşılmıştır.

Etkinlikte Dünya gıda günü dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. İl tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda mühendisi Şeyma Yıldız tarafından gıda israfı, güvenilir gıda, israftan kaçınma yöntemleri ve bu yılın teması olan su hayattır, su gıda demektir-kimseyi geride bırakma konularında sunular ve video gösterileri ile bilgilendirme yapıldı.

Program sonunda Bakanlığımızın hazırlamış olduğu Dünya Gıda Günü maskotu CANO ile eğlenen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.​

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet turkce altyazili porno vaporesso