KÜÇÜK DEPREMDE SINIFTA KALAN ŞİRKET BÜYÜK DEPREMDE NE YAPACAK ?

Marmara Depremi'nin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen yapılan inşaatlarda insan hayatından çok maliyet ve kar hesabı yapan firmalar bunun hesabını nasıl verecek ?

Yayın: 19 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 19.08.2023 10:44:00
Editör - DÜZCE MEDYA GRUP
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Düzce'nin büyük bir yara aldığı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 24. yıl dönümünde depremde kaybettiğimiz canlar saygıyla anıldı. Depremin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen bundan ders çıkarmayan bazı inşaat firmaları ucuz maliyete kaçmak için çeşitli kalitesiz malzemeler kullanmaya devam ediyor. Düzce'de önde gelen başta Algün inşaat olmak üzere depremin değil binaların insanları öldürdüğünün farkında olmadan inşaatlarını sürdürmektedir. Herkesin yaklaştığını bildiği büyük İstanbul depremi öncesinde bu düşünceden halen daha vazgeçemeyen Algün İnşaat firması Düzce'nin çeşitli yerlerinde inşaatlarına devam etmekte. Geçtiğimiz yıl yaşanan Gölyaka merkez üstlü 5.9 depreminde sınıfta kalan Algün İnşaat bu durumdan ders çıkarmadan sadece şirket çıkarları için insan hayatını düşünmeden projelerini sürdürüyor. Büyük reklamlar ile projelerini tanıtan Algün İnşaat firması reklam konusunda iyi olduğu kadar projelerin sürdürülebilirliğinde aynı başarıyı gösteremiyor. Bunun en büyük örneklerinden olan Park Dedeman projesi artık ismi dahi söz edilmiyor. Büyük bir lansman ile duyurulan Park Dedeman projesi sözü edilmeyen projeler içinde yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde Algün inşaat tarafından düzenlenen yemekte konuşan Algün inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün kameralar karşısında devam etmekte olan ve yapmak istediği projeleri anlatırken Park Dedeman projesinden bahsetmemesi bu sorunun sorulmaması için sadece bazı basın kuruluşları toplantıya çağırılması dikkat çekti. Algün inşaat Yönetim kurulu başkanı Cihat Algün bu tarz bir yaklaşımla büyük reklamlarını yaptığı projeleri vatandaşlara unutturmaya mı çalışıyor ? Düzenlenen yemekte İstanbul'da yapmak istediği projelerden bahseden Cihat Algün kabuğuna sığamadığından bahsederek yatırımlarını İstanbul'a mı kaydırıyor ? Geçtiğimiz yıl yaşanan Gölyaka Merkez üstlü 5.9 büyüklüğündeki depremde sınıfta kalan Algün İnşaat projeleri yaklaşan Büyük İstanbul depreminde ne halde olacağı merak konusu oluşturdu. Düzce'de yaşayan vatandaşların Algün İnşaat tarafından satılan dairelerden  şikayetçi olduklarını ve bunları sosyal medyada şikayet üzerine kurulmuş internet sitelerinde sık sık dile getirerek resimler ile inşaatta kullanılan bir çok malzemenin kısa sürelerde ne hale geldiğini belirtmektedirler. İnşaaat firması hakkında bu sitelerde bulunan bir çok şikayet projelerin ne kadar kaliteli ve güvenilir olduğunu ortaya koyuyor.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.