PROF. DR. NEDİM SÖZBİR DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NE YENİ BİR SOLUK GETİRDİ.

PROF. DR. NEDİM SÖZBİR DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NE YENİ BİR SOLUK GETİRDİ.

Yayın: 13 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.03.2023 12:55:00
Editör - DÜZCE MEDYA GRUP
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, 3 Ağustos 2022 tarihinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Sayın Prof. Dr. Nedim SÖZBİR atanmasıyla Düzce Üniversitesi’ne yeni bir soluk geldi. 

Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir görevinde henüz daha 1yılını tamamlamadan önemli başarılara imza attı. Üniversite’nin neredeyse tüm birimlerinde son zamanlarda görülen hantallaşmayı ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir yönetim tarzı geliştirdi. Bunda da büyük ölçüde başarılı olduğu görülmektedir.      
Rektör Sözbir göreve geldiği günden bugüne kadar üniversitedeki tüm yönetim birimlerinin kurumsal bir yapıya sahip olmasını amaçlamaktadır.

Görüşlerine başvurduğumuz bazı üniversite personeli ise Rektör Sözbir’in çalışma barışının  sağlanmasına çok büyük önem verdiğini ve kurumda kesinlikle mobinge müsaade etmediğini, kendisinden randevu talep eden üniversite personeline en kısa zamanda randevu verdiğini ifade etmektedirler. Bu durumun şimdiye kadar Düzce Üniversitesi’nde pek alışıldık bir durum olmadığını eski rektörden randevu istendiğinde 2-3 yıl sonrasına dahi randevu verilmediğini  söylemektedirler. 

Rektör Sözbir Düzce Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesine özel önem vermekle birlikte şehir-üniversite kaynaşmasına da yönelik çalışmalar yapmaktadır. Çalışanlarda ve öğrencilerde üniversiteye ve şehre ait aidiyet duygusunun oluşturulmasına büyük önem vermektedir. Özellikle üzerinde durduğu bir diğer konuda başarılı projeler ve sosyal etkinliklerle üniversitenin ve Düzce’nin tanınırlığının ve bilinirliğinin artırılması meselesidir. 
Rektör Sözbir’in yönetimdeki temel felsefesinin ve anlayışının başarı odaklı olması üniversite ile birlikte şehir içinde büyük kazanımlar sağlayacağı şüphesizdir. Rektör Sözbir’in bu yönetim felsefesi ile yürüyen değil, koşan değil daha da ileri gitmek için sıçrayan bir yönetim anlayışına sahip olduğunu göstermektedir.

#
Yorumlar (1)
Eski Düzceli
13.03.2023 13:45
Bence de Nedim Sözbirin atanması isabetli olmuş.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet turkce altyazili porno vaporesso