“Cephenin İki Yakasında Milli Mücadele” Adlı Söyleşi Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Cephenin İki Yakasında Milli Mücadele” adlı söyleşi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yayın: 26 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 26.10.2023 15:51:00
Editör - DÜZCE MEDYA GRUP
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nden Doç. Dr. Esra Özsüer, Türk Tarih Kurumu’ndan Dr. Selim Erdoğan ve davetli konuklar katıldı.Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Genç’in açılış konuşmasını yaptığı programda; Genç, Düzce Üniversitesi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı, şanına yakışır şekilde kutlandığını dile getirerek, Cumhuriyetin zor şartlar altında kurulduğunu da sözlerine ekledi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kuruluşunda canını hiçe sayarak mücadele eden herkesi minnetle yad ettiğini söyledi.Moderatörlüğünü Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar’ın yaptığı programda; Milli Mücadele Dönemi öncesinde, Milli Mücadele Dönemi’nde ve sonrasında, Yunanistan’ın ve Türkiye’nin; siyasi, ekonomik, askeri durumlarının her iki ülkenin gözüyle konuşuldu. Yunanlıların neden Anadolu’yu işgal ettikleri ve kimlerin bu işgale destek verdiğine değinildi.Aynı dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının da Sivas, Erzurum ve Ankara’da mücadeleyi kazanmak için nasıl çaba sarf ettikleri, savaş sırasında çıkardıkları yasalarla düzenli orduyu kuvvetlendirdikleri konuşularak, milli mücadelemize para yardımı yapan ülkeler hatırlatıldı. Millî mücadelenin sonunda Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanması ile Milli Mücadele Dönemi’nin askeri savaşlarının sona erdiği belirtilerek söyleşi tamamlandı.“Cephenin İki Yakasında Milli Mücadele” adlı söyleşi teşekkür belgesi takdimi ile sonlandırıldı.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.