Sel kolonya fabrikasını kullanılmaz hale getirdi

Düzce’de sağanak yağışlar sonrası Melen Çayı taştı. Taşkın yüzünden oluşan selde bir kolonya fabrikası büyük hasar gördü.

Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 10:02:00
Editör - SILA ÇALIŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Düzce’de meydana gelen sağanak yağışların ardından Melen Çayı taştı. Korona virüs zamanında yoğun bir çalışmanın içerisine giren ve günlük 500 bin kolonya üretimi olan Yenitaşköprü köyündeki kolonya fabrikası taşkında ağır hasar aldı. Melen Çayı'na yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan fabrikada su yüksekliği 1 metreye ulaştı. Düzce’de tek hasar alan fabrika olduklarını belirten Personel Müdürü Nurettin Yılmaz, “Cumartesi ve pazar günleri Düzce’de yoğun sağanak yağış vardı. Önlem almak amaçlı fabrikaya geldik. Önlemlerimizi aldık. Fakat yarım saat içerisinde fabrikanın içerisinde 1 metre su oluşunca biz de bölgeden ayrılmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.
“3 milyon şişe zarar görmüş olabilir”
Fabrikada hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirten fabrikanın Üretim Müdürü Tuncay Yıldız ise, “Fabrikada hasar tespit çalışmalarına başladık. Şu an tam olarak bir şey söylemek mümkün değil. Ama ortalama olarak 3 milyon adete yakın kolonya zarar görmüş olabilir. Bu rakam 10 milyon sayısına da ulaşmış olabilir. Arkamızda kolilerin tamamı patlamış durumda” şeklinde konuştu.
“Makinelerin çalışma durumu yok”
Fabrikada ağır hasar oluştuğunu vurgulayan Yıldız, “2 bin 500 metrekare büyüklüğündeki fabrikamızda 8 adet makine bandımız vardı. Hiçbiri şu anda çalışacak durumda değil. Yarın elektrikçi gelecek. Konu ile ilgili çalışmalar olacak. Makineleri kontrol edeceğiz. Suyun çekilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet