Yetenekli kadınlar artık gelenekselleştirdi

Düzce’nin yetenekli kadınlarının el emeği göz nuru ürünlerini sergiledikleri ve satarak aile bütçesine katkı sağladıkları sanat sokağı gelenekselleşerek 7. defa kapılarını açmaya hazırlanıyor. Kadınlar yapıyor, ziyaretçiler ve meraklıları alıyor.

Yayın: 28 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 28.08.2023 13:45:00
Editör - DÜZCE MEDYA GRUP
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu tarafından her ayın ilk hafta sonu açılan Geleneksel Sanat Sokağı 1 Eylül Cumartesi günü 7. defa kapılarını açmaya hazırlanıyor. Düzce’nin maharetli kadınlarının yaptığı ebru sanatından, gümüş işlemelere, takılardan ahşap işlerine, el örmesi şapkalardan, yine el emeği elbiselere, hediyelik eşyalara kadar kadınların yaptığı çok çeşit ürünler yine misafirlerinin ve meraklılarının ziyaretine açılacak. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın de destek verdiği bu defa ki Sanat Sokağı ayrıca ziyaretçilerine sürprizlerde sunacak
Geleneksel Düzce Sanat Sokağı ile ilgili çalışmalarını hızla sürdüren Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat ve El Sanatları Grubu Başkanı Elif Demir, yaptığı açıklamada; “Her ayın ilk hafta sonu açtığımız sanat sokağımızın 7.’ncisini düzenleyeceğiz. Kadınlarımız artık hazırlıklarını sanat sokağına göre yapmaya başladılar. Yine sokağımıza tezgah açmak isteyen kadınlarımızdan yoğun bir ilgi var. Ancak bu sokakta sadece kendi el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirmek isteyen kadınlarımıza yer verebiliyoruz. Bu sokağı açtığımız ilk günden bugüne kadar bize desteklerini esirgemeyen Kent Konseyi’ne, konseyin Kadın Meclisine ve bu sokağımızda bizlere destek olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odamıza çok teşekkür ederim. Bu defa açacağımız sanat sokağımız gerçekten sanata hitap edecek. Yine kadınlarımızın hazırladıkları çok özel sürprizlerimizde olacak” dedi.
Tezgahlarını 7. Defa açacak olan sanat sokağında diğerlerinden farklı olarak yazar imza günü, gitar kıonseri de olacak. Sanat ve Hediyelik Eşya Sokağı programı ise 1 Eylül Cuma açılacak olan sokakta
14.30 ile 17.00 saatleri arasında Yazar İbrahim Bilgin imza günü, saat 17.30’da Sefa Deniz Gitar konseri yer alacak. Cumartesi akşamı saat 22.00’de ise kapanacak.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.