Gama İplik’e 15 gün süre verildi

Gümüşova OSB’de bulunan ve imara aykırı yapı yaptığı gerekçesi ile bazı bölümlerinin yıkımına karar verilen Gama İplik Fabrikası yetkilileri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen yazı ile pes etti.

Yayın: 03 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 03.08.2023 13:06:00
Editör - SILA ÇALIŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gama İplik yetkilileri fabrika önünde yıkım için hazırlıklara başlarken, 17 Ağustos 2023 tarihine kadar yıkılması gereken tüm alanların yıkımının gerçekleştirilmesi istendi.

Gümüşova OSB’de bulunan ve yıllardır bir şikayete konu olan Gama İplik Fabrikası’nın imar kuralları ve mevzuata aykırı hareket ederek yapılaşmaya gittiği tespit edilmişti. Gümüşova OSB içinde bulunan yolun bir bölümünü yanlış imar uygulamasıyla adeta gasp eden Gama İplik Fabrikası’na defalarca uyarı yapılmasına ve ceza kesilmesine rağmen Gama İplik Fabrikası yetkilileri ceza ve uyarıları dikkate almayarak faaliyetlerine imara aykırı bir şekilde devam etti.

Gümüşova OSB Müdürlüğü bu kez Gama İplik Fabrikası’nın imar kuralları içinde yapılaşmasını sağlamak ve bölgede düzeni korumak için durumu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan incelemede Gama İplik Fabrikası’nın imar kurallarına aykırı hareket ettiği tespit edilerek bu bölümlerin yıkılması için yazı gönderildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan da yıkım emri gelince Gama İplik bu kez pes etti ve yıkım için hazırlıklara başladı. İmara aykırı kısımlardaki malzemeler boşaltılarak başka bir fabrikaya taşınırken, Gama İplik’e 17 Ağustos 2023 tarihine kadar süre verildi. Bu süre içinde imara aykırı alanların yıkılmaması durumunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde bu alanların yıkılacağı öğrenildi.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.