Tarih öğretmeninden tarihi çıkış: Bu okulu göçebe ettiler

Eğitim hayatına başladığı yıldan itibaren çeşitli sebeplerle 6 farklı okulda eğitim hayatına devam eden Turgut Özal lisesinin yer sorunu devam ettiği bugünlerde,

Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 13:10:00
Editör - SILA ÇALIŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AK Partili siyasetçiler susmayı tercih ederken,  Turgut Özal Lisesi’nde 26 yıldır tarih öğretmeni olarak çalışan Abidin Gel, “ Bu okulu, göçebe yaptılar” Eleştirisinde bulundu.

26  yıldır Turgut Özal Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak çalışan Abidin Gel, kurulduğundan beri göçebe gibi oradan buraya taşınan kurumu için  çözüm üretemeyen siyasetçilere seslendi:

Gel sosyal medyadan yaptığı paylaşımda: “ okullar açılacak ve bizim eğitime nerede başlayacağımız belli değil. Okul bulunamadıysa, çadır kurabilirler. Hem bizim bu konuda tecrübemiz de var. Çok da eğlenceli oluyor ve masrafı da az “ dedi.

Turgut Özal Lisesi tarih öğretmeni Abidin Gel’in paylaşımı:

 

“ 26 yıldır bu okulda Tarih öğretmeni olarak çalışıyorum.
Azmimilli İlkokulun üst katından başlayan yolculuğumuz, hala devam ediyor.
Bu okulu, göçebe yaptılar.
Necmi Hoşver İlköğretim okuluna taşındık.
Deprem oldu. Çadırlara geçtik. Kar yağdı, çadırlar yıkıldı. Ordu Birlikleri bize daha sağlam çadırlar kurdu. 1999-2000 kışını çadırlarda geçirdik.
Sonra, Şıralık bölgesinde yapılan prefabrik binalara taşındık. 2000-2003 yılları arasında 3 yıl orada devam ettik.
2003 yılında Fen Lisesinin şimdiki binalarına taşındık. 2003-2006 yıllarında bu binalarda çalıştık. 2006 yılında başka bir okulda eğitim gören Fen Lisesi aniden kendi binalarına taşınmaya başladı. Bir bina ve iki okul. Böyle olmayınca, aynı arsa üzerinde ve tamiri devam eden kendi binamıza taşınmak zorunda kaldık. Bir taraftan inşaatta güçlendirme yapılırken, gürültüler arasında 1 ay ders yapmaya çalıştık.
2006-2022 yılları arasında 16 yıl kendi binamızda devam ettik.
Kasım 2022 depreminden sonra da, eğitime ara vererek, Beyciler İmam Hatip Lisesine taşındık. Okulun yıkım kararı çıkmış. Şimdi okullar açılacak ve bizim eğitime nerede başlayacağımız belli değil.
Demek ki 26 yılda 6 okul değiştik. 1 yıl süren bir de çadır hayatımız var.
Okul bulunamadıysa, çadır kurabilirler.
Hem bizim bu konuda tecrübemiz de var. Çok da eğlenceli oluyor ve masrafı da az.”

Abidin GEL / Tarih Öğretmeni

Turgut Özal Lisesi 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet turkce altyazili porno vaporesso