Bu işgale göz yummayın!

Sahil şeridi nasıl işgal edilir, biri uygulamalı gösterin deseler, fotoğrafta gördüğünüz tatbikat alanı birinciliği hiç kimseye kaptırmaz.

Yayın: 08 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 08.08.2023 15:14:00
Editör - SILA ÇALIŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ABİTAŞ Genel Müdürü Hakan Öztaş, fotoğrafta görülen 5 metre karelik büfe yerini ( belki 3, belki 10, belki 15 yıllık) vatandaşın birine ABİTAŞ’tan kiralıyor.

Kim ya da kimler olduklarını, kaç liraya kiraladıklarını, ödemeleri nasıl yaptıklarını sorgulamıyorum bile… Çünkü, yazının konusu bu değil.

5 metrekarelik mini minnacık büfeyi kiralayan arkadaş ya da arkadaşlar, yerin tesviyesi için kepçe, greyder, ekskavatörlerle işe koyuluyor, hemencecik dikenlik alandan çer çöpler kesiliyor ve ardından kesilen alanda düzeltme yapılıyor.İkinci aşamada, 5 metrekarelik alan bir dönüme belki 2-3 dönüme çıkartılması için,  hafriyat kamyonları günlerce mini minnacık büfe yerine toprak taşıyor.Bu arada, çevrede yaşayan vatandaşların ne olduğunu anlamaları için gittikleri her kapı  bir bir yüzlerine kapanıyor.Ta ki ilk haberi yapana kadar…

 Basında çıkan haberler üzere harekete geçen Akçakoca Belediye zabıtası, 5 metrekarelik alanın dışına çıkan bölgeyi mühürleyerek hafriyat sahasını kapatıyor.

Zabıtanın tuttuğu tutanak sonrası encümen vatandaşa 75 bin tl ceza ve kiralama sözleşmesine uymadığı için sözleşme tek taraflı iptal ediliyor ( en azından basına söylenen bu)

75 bin TL ceza kesilen vatandaş toprak döktüğü alanı kaldırmak için belediyeden izin istiyor.

Belediye başkan yardımcısı Şenol Yazgan, alandaki toprağın kaldırılması için zabıtayı bilgilendiriyor, açılan şeritten içeri giren müstecir toprağı kaldırma yerine toprak doldurduğu bölgeyi tesviye ederek  düzeltme yapıyor.

Önündeki bütün engelleri bir bir bertaraf eden  ve muhtemelen toprağı kaldırdım diye encümenin kestiği  75 bin TL’lik cezayı da iptal ettirecek  olan şahız aynı yere 5 metrekarelik büfesini bugün yerleştiriyor.

İşte, ‘ üniversite kürsülerinde sahil işgali nasıl yapılır’, diye,  uygulamalı ders notu olarak okutulacak günün  kısa özeti…Sayın valim Cevdet Atay,Sayın Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can,Ve sayın Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz… 5 metrekare olarak kiralanan alanı 2-3 dönümünü kanunsuz  bir şekilde işgal edilmesine göz yummayın.!  Yetkilerinizi  kullanın ve bu alanı halka bırakın!   İşgale göz yumarsanız ne mi olur,  Edilli plajında bu yıl olan otopark parası, masa parası, işgaliye parası, şemsiye parası gibi şikayetlerin tamamı, gelecek yıl işgal edilmemiş bu sahillerde  olur...

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.