ARAÇ STOKÇULUĞUN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YENİ FORMÜL

Otomobil ve ev fiyatlarındaki fahiş artışları durdurmak isteyen Ticaret Bakanlığı, sıfır araç stoklarının takibi için yeni bir sistemi devreye sokacak

Yayın: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 02.08.2023 11:19:00
Editör - DÜZCE MEDYA GRUP
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Son dönemlerde artan araç ve ev fiyatları sonrasında Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Konu ile ilgili sıfır araç stokçuluğu yapanların önüne geçmek için yeni formül üreten bakanlık stokçuluğu bitirmek için ilaç sektöründe kullanılan bir yöntemi sıfır araçlar içinde kullanmaya karar verdi. Barkod sistemi ile sıfır araçların takip edilmesini amaçlayan Ticaret Bakanlığı bayiye gelen aracın satış anına kadar takibini hedefliyor. Barkod sistemi ile stokçuluk yapanların önüne geçilmiş olucak. Bu formül ile ikinci araç fiyatlarının makul seviyelere geleceği düşünülüyor. Diğer bir taraftan araç satışı yapan sitelerede denetim geliyor. İlanı koyan kişinin bilgilerinin tam olması ve doğrulanması istenecek. Yanlış beyanda bulunan gerçek ya da tüzel kişilere ise ceza uygulanacak. İlana erişim engellenirken uygulmaya uymayan sitelere ise ceza kesilecek.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.