Düzce Üniversitesi TEKNOFEST Ankara’da Yerini Aldı

Düzce Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara’da düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te yerini aldı.

Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 17:00:00
Editör - DÜZCE MEDYA GRUP
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak bu yıl ülkemizin çeşitli şehirlerinde düzenlenen TEKNOFEST etkinliklerinin Ankara durağında Düzce Üniversitesi; Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü, Düzce Teknopark ile MEKATEK öğrenci topluluğu ve Konuralp Roket takımıyla temsil ediliyor. Ayrıca Düzce Üniversitesi yüksek lisans öğrencilerinin kurduğu Vensocloud takımı Haberleşme ve İletişim Teknolojileri Girişim Yarışması’nda, TBA Akademi takımı ise Eğitim Teknolojisi Girişim Yarışması’nda geliştirdiği ürünlerle iki ekip halinde yarışıyorlar.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir Açılış Programına Katıldı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılış konuşmaları ile başlayan festivali; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Nihat Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kütük ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney de takip etti.

Düzce Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği roket ve otonom aracın ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğü festivalin ilk gününde, Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTAGAM), DAGEM ile Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün stantlarında yer alan ürünler de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Stantları Gezerek Öğrencileri Tebrik Etti

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in açılışına katılan Rektör Prof. Dr. Sözbir ve beraberindeki heyet Düzce Üniversitesi öğrencilerinin ve personellerinin yer aldığı stantları da gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Nedim Sözbir, festivalin ülkemiz, Düzce Üniversitesi ve gençlerimiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda 3 Eylüle Kadar Ziyaretçilere Açık Olacak

Birçok yarışma ve gösteriye de sahne olacak olan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu yüzden fazla kurumla birlikte yapılıyor.

İlki 2018 yılında yapılan TEKNOFEST’in bu yıl yurt içinde 7’ncisi, toplamda ise 8’incisi düzenleniyor. Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da düzenlenen festival, 3 Eylül’e kadar Ankara Etimesgut Havalimanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet turkce altyazili porno vaporesso