Düzce'de Alışveriş Festivali'nde Hijyen Yok Sayıldı: Açıkta Gıda, Çöpler ve Kötü Koku Tepki Çekti

Düzce’de düzenlenen Moda Günleri Alışveriş Festivali, hijyen skandalıyla gündeme geldi. Festival alanından gelen görüntüler, gıda güvenliğinin tamamen göz ardı edildiğini ortaya koydu.

Gündem Yayın: 01 Nisan 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 01.04.2026 17:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE-Stantlarda dolma, börek ve baklava gibi ürünlerin üstü açık şekilde satışa sunulduğu görülürken, bu durum büyük tepki çekti. Gıdaların hiçbir koruma olmadan sergilenmesi, hem sağlık açısından risk oluşturdu hem de vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi.

Skandal bununla da sınırlı kalmadı. Bir köftecinin eldiven kullanmadan hem ekmeğe hem de pişmiş ürünlere temas ettiği anlar dikkat çekerken, bazı satıcıların tezgâhlarını topladıktan sonra çöplerini ortada bırakarak alanı terk ettiği görüldü. Festival alanında oluşan çöp birikintileri ise kötü kokuya neden oldu.

Vatandaşlar, alanda yoğun ve rahatsız edici kokudan şikayet ederek duruma sert tepki gösterdi. “Yemek satılan bir yerde bu görüntüler kabul edilemez” diyen vatandaşlar, yetkililere denetim çağrısında bulundu.

Ortaya çıkan bu tablo, organizasyondaki denetim eksikliğini bir kez daha gözler önüne sererken, halk sağlığını tehdit eden bu durum karşısında acil önlem alınması gerektiği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.