Düzce’de Eğitime Dev Yatırım: Fibrobeton Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Düzce’de eğitime yeni bir yatırım daha kazandırıldı. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çağrısıyla hayırsever iş insanı Dündar Yetişener tarafından yaptırılan Fibrobeton Kütüphanesi, Kütüphaneler Haftası’nda hizmete açıldı.

Gündem Yayın: 03 Nisan 2026 - Cuma - Güncelleme: 03.04.2026 17:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DMHA DÜZCE- Düzce Bilim Merkezi’nin alt katında hizmet verecek olan ve 470 metrekarelik alana sahip kütüphane, aynı anda 110 öğrenciye çalışma imkânı sunacak. Açılış törenine Düzce Valisi Mehmet Makas, milletvekilleri, belediye yetkilileri, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Düzce Valisi Mehmet Makas, projeye katkı sunanlara teşekkür ederek kütüphanelerin gençlerin gelişimi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Makas, yapılan yatırımların Düzce’nin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise kütüphane sayısını artırma hedefinde olduklarını vurgulayarak, “Bu açtığımız dördüncü kütüphane. Beşincisi de yolda. Şehrimizin farklı bölgelerinde yeni kütüphaneler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda kütüphanelerin uzun vadede toplumsal gelişime katkı sağlayacağını belirterek, bu tür yatırımların artması gerektiğini dile getirdi.

Programda ayrıca kütüphanenin yapımına destek veren iş insanı Dündar Yetişener’e teşekkür plaketi takdim edildi. Duaların ardından kurdele kesilerek Fibrobeton Kütüphanesi resmen hizmete açıldı.

Yeni kütüphanenin, Düzce’de okuma kültürünü güçlendirmesi ve gençlerin eğitim hayatına katkı sunması hedefleniyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.